Definitief: geen Waregem Koerse dit jaar

Alle twijfel is nu definitief weg: 2020 wordt het jaar zonder Waregem Koerse.

De Nationale Veiligheidsraad had alle grote evenementen verboden tot en met 31 augustus. Waregem Koerse -op 1 september- leek daar aan te ontsnappen.

De feestweek was sowieso al geschrapt, nu volgt ook de Waregemse hoogdag bij uitstek zelf. Burgemeester Kurt Vanryckeghem heeft daarover overlegd met de organisatie achter Waregem Koerse. ” Het is een misvatting dat de coronacrisis op een bepaald moment ‘voorbij’ zal zijn, we zullen de gevolgen nog lang meedragen,” liet de burgemeester optekenen in Het Laatste Nieuws.

Ander groot evenement dat door corona is gesneuveld, is Hype-O-Dream, op 10 en 11 juli. En hoe het zit met Zulte Waregem, dat midden in de zomer moet beginnen aan een nieuwe competitie, is nog onduidelijk. Mogelijk starten ze daar achter gesloten deuren.