Nieuws

WRGM1 zendt spraakberichten van luisteraars uit

In deze corona-periode, waarin we ‘in ons kot’ moeten blijven missen veel mensen het echte sociale contact. Bezoekjes aan de ouders of grootouders kunnen even niet, feestjes met vrienden of familie zijn even uitgesteld. Waregem1 wil zijn rol als bindmiddel in de regio Waregem – Deerlijk net nu nog meer uitspelen. Luisteraars kunnen een spraakbericht versturen via de facebookpagina. Het radiostation zendt die dan uit doorheen de dag.

“We merken het zelf  in onze omgeving,” zegt hoofdredacteur Jeroen Vercruysse. “Mensen hebben nood aan sociaal contact, en uiten hun dankbaarheid voor de zorg en voor elkaar via symbolische acties. Er is dus nood aan een forum om zich tot elkaar te richten.”

“Net daar kunnen we onze rol als dé brede informatie- en muziekzender voor de Leiestreek perfect uitspelen. We roepen sinds deze week op om ons spraakberichten toe te sturen via onze facebookpagina. We gaan ze stuk voor stuk uitzenden, want warme reacties kunnen een steun zijn voor wie vandaag weinig of geen bezoek kan krijgen.”

Interactie online

“Sowieso is het coronavirus een thema dat mensen heel erg interesseert, en hen de dag bezighoudt,” weet Ludo Daelman van Waregem1. “We merken het aan reacties van luisteraars op onze items, en op wat we op Facebook plaatsen. De interactie rond alles wat met corona te maken heeft is enorm. Deze maand hebben we alleen al via Facebook een bereik van bijna 35.000 bezoekers gehaald, omdat ze bij ons informatie over corona in de regio zochten of verder deelden op hun eigen tijdslijn.”

Over Waregem1:

Waregem1 is een regionale radiozender voor de regio Waregem en Deerlijk, en alle gemeenten daarrond. Met een brede muziekmix en professionele nieuwsuitzendingen is Waregem1 dé radiozender voor de hele streek. ’s Ochtends is er een uitgebreid infoprogramma met het nieuws van de dag en twee keer een weerpraatje met het weer op maat van de regio. Overdag is er bijna elk uur nieuws uit de regio. Je vindt Waregem1 op 105.4, 107.7 en waregem1.be.

https://www.facebook.com/Waregem1/videos/231197134671626/