Trajectcontrole E17 Waregem deze zomer actief

De trajectcontrole op de E17 tussen Waregem en Deerlijk is tegen de zomer actief. Dat heeft mobiliteitsminister Lydia Peeters geantwoord aan Vlaams parlementslid Bert Maertens.

De borden staan er al een tijdje, maar nu lijken de controles er dus echt te gaan komen. Op de E17 in Waregem zijn al heel wat ongevallen gebeurd. Vijftig tussen 2014 en 2018, blijkt uit cijfers. Daarbij raakten 70 mensen lichtgewond, tien zwaargewond, en tien mensen lieten het leven.

Apparatuur geïnstalleerd

Wegen en Verkeer en de federale politie werken nu samen: de apparatuur is geplaatst en geconfigureerd. Mogelijk is de oplevering voor heel binnenkort.

N-VA Waregem reageert tevreden op het nieuws dat haar partijgenoot heeft vernomen. “Deze trajectcontrole moet er voor zorgen dat chauffeurs hun snelheid aanpassen en dat het hoge aantal ongevallen op dit gevaarlijke gedeelte van de E17 eindelijk daalt.”