Nieuws

Binnenkort niet meer afslaan vanop Expresweg naar Eikenlaan?

Je kan binnenkort niet meer afdraaien vanop de Expresweg in Waregem de Eikenlaan in. Alleen ziekenwagens zullen dat nog mogen. Een slagboom zou de weg afsluiten, alleen ambulanciers zouden die op afstand kunnen openen.

N-VA / Open VLD vreest voor sluipverkeer. Ze vrezen voor een verkeersinfarct. Wegen en Verkeer neemt de maatregel vooral omdat ze vindt dat het gevaarlijk is dat twee wegen met zo’n verschillende snelheidslimieten op elkaar aansluiten.

“Wij roepen op om samen te zitten met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om te zien of ze de mogelijkheid om af te slaan naar de Eikenlaan voor personenwagens kunnen behouden. Dit omdat de Gentseweg nu al dichtslibt ter hoogte van de Carrefour en omdat we bang zijn dat kleine wegen zoals de Pijkstraat nog meer sluipverkeer zullen moeten slikken,” zei raadslid Sophie Demeulenaere.

Bevoegd schepen Philip Himpe beloofde op de gemeenteraad om de alternatieven nog eens aan te kaarten bij Wegen en Verkeer.