Herbeleef

Heeft Waregem straks een beiaard? “Stad verdient dat”

De tien klokken in de kerktoren in Waregem centrum vormen géén beiaard. Maar dat kan wel nog komen. Dat heeft koster-organist Brecht Crabeels gezegd op Waregem1. We gaven gisteren nog mee dat de klokken nu geregeld melodietjes spelen, en bij misvieringen weer in volle glorie luiden.

Het zijn nu tien klokken, maar dat is nog niet genoeg voor een volledige beiaard. Al verdient Waregem eigenlijk wel zo’n beiaard, zegt Crabeels: “Met tien klokken kunnen we wel al eenvoudige melodietjes maken, maar het is een stille droom van mij om tot een volwaardige beiaard te komen.”

“De stad verdient dat ook en het is ideaal: een kerktoren op het marktplein, het park in de buurt en terrasjes rond de kerk. En wie weet: dan een beiaardconcert?”

HERBELUISTER hier het gesprek met Brecht Crabeels:

Brecht Crabeels over de nieuwe klokken in de kerktoren van Waregem