Nieuws

Proefproject afgerond: “Eikenlaan moet openblijven”

De testfase voor de mobiliteit rond de Bilkhage is voorbij. Eén van de proefopstellingen was de omstreden afsluiting van de Eikenlaan van de Expresweg. Daaruit bleek al dat de Gentseweg en de Roterijstrat het extra verkeer daardoor niet aankunnen.

Eis blijft: Eikenlaan moeten openblijven

“De komende weken analyseert de dienst verkeer de meetgegevens en tellingen verder,” laat de stad weten. “Die cijfers zullen tonen hoeveel voertuigen de files ontweken en via de woonwijk Bilkhage hebben gereden. Nadien plant de stad een overleg met AWV om te eisen dat de Eikenlaan openblijft, inclusief een voorsorteerstrook voor afslaand verkeer op de Expresweg.”

De stad zegt dat ze na de evaluatie “de juiste conclusies wil trekken, in het voordeel van de leefbaarheid van de woonwijk.” Wie in de buurt woont krijgt binnenkort een bewonersbrief.