Herbeleef

[HERBELUISTER] Vernieuwing Pand officieel van start

Vandaag beginnen de werken aan het Pand in Waregem: in anderhalf jaar tijd moet het winkelcentrum een grondige opfrisbeurt krijgen. Vernieuwde ingangen, hogere etalageramen en een andere betegeling. “Deze week gaat het nog vooral om werfinrichting, maar vanaf volgende week start een periode van enkele maanden slopen,” zegt schepen Kristof Chanterie.

Onder meer de voormalige horecazaak ‘t Peerdeke wordt gesloopt, daar komt één van de vernieuwde toegangen tot Het Pand. De komende tijd volgen ook de piramide en de boomgaten, ook het middenblok waar vroeger een immokantoor zat aan de Markt, verdwijnt en wordt een hoger gebouw.

De handelszaken zijn al enkele weken uit Het Pand verhuisd. Een deel onder hen keert terug na de werken, andere handelaars hebben zich definitief elders gevestigd.

HERBELUISTER HIER HET GESPREK MET KRISTOF CHANTERIE:

Schepen Kristof Chanterie over de renovatie van Het Pand