waregem

Crevits in Waregem: “Profploeg” kan stad helpen

Steden en gemeenten kunnen van Vlaanderen hulp krijgen om hun lokale handelskernen te versterken. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits gezegd bij een bezoek aan Het Pand in Waregem. ‘De Profploeg’ heet het team experten dat advies gaat geven.

11,1% van de handelspanden in Vlaanderen staat vandaag leeg. In Waregem is dat 8%. Een deel daarvan is teruggedrongen omdat handelszaken in Het Pand verhuisd zijn naar lege winkelruimte in de stad. Maar na de heropening van het winkelcentrum, tegen de zomer van volgend jaar, komt er weer winkelruimte vrij, die liefst snel ingevuld geraakt.

Niet traditioneel

“Waregem is een mooi voorbeeld van waar we op termijn met alle Vlaamse steden en gemeenten naartoe willen: een levendig centrum met een sterke handelskern waar het fijn wonen, werken en winkelen is,” zegt Hilde Crevits. “Gemeentelijke administratie, postkantoor, winkels, horeca en vrijetijdsbeleving moeten we zoveel mogelijk samenbrengen op één plaats om zo meer interactie te creëren. Dat is ook één van de oplossingen die we in ons plan met de Vlaamse regering hebben opgenomen. Door deze unieke aanpak van het renovatieproject – dat hier het hart van het kernwinkelgebied uitmaakt – toont Waregem zich een absoluut voorbeeld voor andere regionale steden.”