waregem

Locinox Waregem wint Leeuw van de Vlaamse Export

Het bedrijf Locinox uit Waregem wint de Vlaamse Leeuw van de Export. De ontwikkelaar van toegangsproducten wint de prijs in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’.

Locinox ontwikkelt en produceert mechanische, elektromechanische en toegangscontroleproducten (bv. sloten, scharnieren, hydraulische pompen, elektromotoren, codeklavieren). En dat voor fabrikanten van hekwerk en poorten.

Dankzij doorgedreven inspanningen in digitale marketing, bijvoorbeeld, draait het bedrijf vandaag al 30% van zijn omzet rechtstreeks via zijn b2b-webshop.  Opgericht in 1990 groeide het Waregemse familiebedrijf op 3 decennia uit tot Europees marktleider in zijn niche. Vandaag komt het leeuwendeel van de omzet uit export, waarbij Locinox vooral focust op onze buurlanden, Polen en de VS.

Er werken meer dan 80 mensen, het bedrijf heeft bijna 39 miljoen euro omzet per jaar.

Vorige week nog legde het bedrijf de eerste steen van zijn nieuwe vestiging in Waregem.