waregem

Dit opvallend TVH-gebouw staat straks langs E17

TVH Equipment in Waregem heeft de eerste steen gelegd van haar nieuwe bedrijfsgebouw. Het wordt een opvallend, letterlijk rond gebouw, tegen 2023 langs de E17. Daarmee wil TVH Equipment al haar activiteiten rond verhuur, verkoop, opleiding en service aanbieden op één locatie. “De activiteiten centraliseren zal de samenwerking tussen onze medewerkers en de effciciëntie van onze activiteiten bevorderen,” zegt CEO Kristof Coudenys.

De constructie heeft bijna 40 poorten om het binnen- en buitenrijden van machines te vereenvoudigen. In de kelderverdieping komt de ondergrondse parking, zodat er buiten meer plaats vrijkomt om machines te stallen. De werkplaats neemt het leeuwendeel van de gelijkvloerse verdieping in, met in het midden onder meer de kleedruimte, de sanitaire voorzieningen en het magazijn. (lees verder onder de foto)

De administratie, de verkoop en een polyva­lente refter vinden een onderkomen op de bovenverdieping. Centraal in het gebouw komt een binnentuin. “Een open overlegplaats, waar informele meetings kunnen plaatsvinden.”

Het bedrijfsgebouw zal energiezuinig zijn.