waregem

Jonge Desselgemnaar blijft in gevangenis, psychiater aangesteld

De verdachte van de feiten in Kortrijk en Waregem is aangehouden door de onderzoeksrechter. De jongeman van 18 uit Desselgem moet naar de gevangenis.

Er is een psychiater en psycholoog aangesteld. Die gaan de jongen onderzoeken en daarna volgt mogelijk een internering. Maar zeker is dat dus nog lang niet. Het parket vroeg gisteren alvast sowieso om een aanhouding.

“Hij beseft niet wat hij heeft gedaan,” zei zijn moeder deze week al op Waregem1. “We zochten hulp, maar omdat hij meerderjarig is moet dat vrijwillig gebeuren en dat was tot nu niet zo.”

De jonge Desselgemnaar is donderdag gezien met een wapen aan hogeschool Vives. Die ging in lockdown, in de namiddag gingen ook de scholen binnen de Waregemse ring dicht. ‘s Avonds is hij dan opgepakt in Avelgem.