Nieuws

Onstuimig weer op komst: “blijf weg uit parken en bossen” (Tometeo)

Er komt onstuimig weer aan, waarschuwt onze weerman Tometeo. “Vandaag en morgen is het echt opletten, speciale aandacht voor het weer met focus op regen en wind.”

We zitten momenteel al in vooralarm, code geel dus. “Tijdens de voormiddag is alles nog veilig met een matige wind vanuit het zuiden. Die richting houden we de hele tijd aan. Rond de middag 25-30 kmu met windvlagen tot 40 kmu. In de namiddag treden we de gevaarzone in met 35-40 kmu en rukwinden tot 60 kmu. Vanavond wakkeren de rukwinden aan tot 80 kmu, de late avond zet 90 kmu op de kaart.”

“De neerslag na middernacht is ook niet om mee te lachen, ik verwacht tot 20 lm² op korte tijd.”

Blijf weg uit parken en bossen

“Houd er de aandacht wat bij. Wees voorzienig. Hang vast wat loshangt en parkeer uw wagen niet dicht bij bomen, want die staan nog vol in blad en dat zou wel eens kunnen fout gaan. Blijf uit parken en bossen.”

HERBELUISTER

Het weerpraatje met Tometeo kan je HIER herbeluisteren