Deerlijk

Bouw woonproject Francar Deerlijk officieel gestart

In Deerlijk is de officiële start gegeven van de bouw van het woonproject op de site Francar. Het bedrijfsgebouw is al een tijdje we, maar nu start de heraanleg voor 17 huizen en 31 appartementen. Het Waregemse ION is de projectontwikkelaar. Door een heel nieuwe buurt te ontwikkelen wil ION betaalbaar wonen aanbieden in het centrum van de gemeente.

“Met de nieuwe woonbuurt ‘Francar’ slaan we drie vliegen in één klap,” zegt burgemeester Claude Croes van Deerlijk. “We zorgen er voor dat een verlaten site na jaren leegstand eindelijk een nieuwe invulling krijgt én we realiseren heel wat betaalbare woningen die voldoen aan de hedendaagse normen. Bovendien werkt dit project kernversterkend en is het dus ook goed voor onze plaatselijke middenstand.”