Nieuws

Waregemse koor Con Cuore wereldkampioen op World Choir Games

Het Waregemse koor Con Cuore is de nieuwe Wereldkampioen op de World Choir Games geworden. Het koor haalde het in de categorie Mixed Adult Choirs.

In het begin van de wedstrijdweek traden ze aan in de categorie sacrale muziek a capella en haalden daar een gouden medaille (87,50%) en een tweede plaats na het Franse koor “Maîtrise de Seine-Maritime”. Bij de grote gemengde koren moesten zij zingen op de laatste wedstrijddag en toen was het raak: de zeskoppige internationale jury bekroonde Con Cuore met 87,25% van de punten.

“Wij danken dit succes vooral aan onze zeer mooie bezetting van uitstekende koorzangers,” zegt voorzitter Geert Anckaert. “Die hebben zeer zware individuele inspanningen geleverd in de korte voorbereidingstijd. Bovendien hebben wij een superprofessionele dirigent: niemand anders Jan Vuye had onze vereniging tot deze prestatie kunnen brengen.”