waregem

Waregem zoekt plaats voor Oekraïense vluchtelingen

Ook de stad Waregem gaat op zoek naar inwoners die tijdelijk Oekraïense vluchtelingen willen opvangen. Er is een webformulier aangemaakt op waregem.be/plekvrij. Daarmee krijgt de stad ook een duidelijk overzicht van het aantal beschikbare plaatsen hier.

“Omdat er mogelijk ook in ons land veel vluchtelingen uit Oekraïne kunnen komen, komt er een aparte procedure van centrale registratie met bijhorende crisisnachtopvang van 1 of 2 nachten,” zegt de stad. “Als stad trachten we deze crisishuisvesting te coördineren. We zien overal solidariteit voor de Oekraïners. Die zullen we zeker kunnen gebruiken om hun verblijf in ons land mogelijk te maken en te ondersteunen.”

Vlaanderen roept intussen ook steden en gemeenten op om te onderzoeken waar ze grote groepen Oekraïeners kunnen opvangen. Waregem maakt zelf alvast tien woningen vrij voor crisisopvang van oorlogsvluchtelingen.