Nieuws

Cinéstar wordt omgevormd tot Schakelbox

De zalen in voormalige cinema Cinéstar Waregem heten straks Schakelbox. Ze bouwen twee cinemazalen om tot een cultureel centrum. 

Cultuurcentrum OC De Schakel in Waregem tovert twee cinemazalen van Cinéstar om tot een Schakelbox. Daar zijn er vanaf dit najaar concerten, podiumkunsten en andere activiteiten. In de Schakelbox is zitplaats voor zo’n 200 man. Het cultuurcentrum zorgt ook voor een nieuw podiumvlak met een uitschuifbare tribune. Zo kan er meer volk binnen. Niet enkel de zaal vergroot, maar ook het geluidssysteem en de verlichting worden beter. Ze houden één cinemazaal over die helemaal hersteld zal worden. De cinemazaal zal zo’n 200 stoeltjes bevatten. Ook zullen er plaatsen zijn voor rolstoelgebruikers die er via een plateaulift de Schakelbox binnen kunnen.  Drie dagen per week zullen er kaskrakers, familiefilms, art-house cinema of classics getoond worden, telkens op maandag, woensdag en zaterdag.

De Schakel

De Cinéstar stond sinds 2020 leeg, en was aan renovatie nodig. OC De Schakel kreeg toen via Stad Waregem de kans om Cinéstar mee te implementeren in de verbouwingen van Het Pand. Dat doen ze ook, de Schakelbox opent op 19 oktober zijn deuren. Dat is tegelijk het startshot voor de feestelijkheden rond vijftig jaar De Schakel in Waregem.