waregem

Stadsapp van Waregem gelanceerd

De langverwachte stadsapp van Waregem staat online. Daarmee focust Waregem op lokale handel en vrije tijd. Handelaars kunnen er promoacties houden, de gebruiker kan er een digitale klantenkaart aanmaken en Waregempunten sparen. Bovendien kan je ook de Waregembon digitaal aankopen, en met die Waregembon betalen via de app.

Registratie in de app is trouwens gratis voor de Waregemse handelaars, en de stad vermoedt dat ze daardoor hun gegevens online ook beter op orde zullen houden.

Gebruikers van de app kunnen ook geregeld in de prijzen vallen: eind juni is al een eerste tombola.

“De eigen app is er niet zomaar gekomen, maar wel een doordachte keuze om van Waregem een nog betere stad te maken,” zegt het stadsbestuur. “Het is voor de stad een grote extra troef in het kader van city marketing en een zet om het detailhandelsbeleid verder te verfijnen en op te waarderen. Omdat de app volledig op maat gemaakt is, belandt alle data bovendien niet op een server van een derde partij. Alle aanwezige en verzamelde data blijft eigendom van de stad en autonoom gemeentebedrijf WAGSO.

De ontwikkeling van de app heeft 100 000 euro gekost.