waregem

Waregem wordt Middagstad 1000km voor Kom op tegen Kanker

Waregem is één van de vier middagsteden voor de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker. De stad ontvangt de fietsers op de derde van vier fietsdagen. Het event is al enkele jaren traditie in het Hemelvaartweekend, met elk jaar duizenden deelnemers. Per team zamelen ze minstens 5.500 euro in voor kankeronderzoek. De fietsers zullen telkens vanuit Mechelen naar de middagstad rijden en terug. Op 20 mei dus Waregem. Er rijden al jaren teams van de stad mee op de 1.000 kilometer.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem: “Onze stad zet zich al jaren in voor de strijd tegen kanker. Heel wat medewerkers nemen ieder jaar opnieuw deel aan de 1000 km fietsen en de 100 km lopen. Als stadsbestuur kunnen we dat enthousiasme alleen maar toejuichen.”

Waregem zoekt trouwens nog vrijwilligers om die dag – 20 mei- te helpen.

(foto: Kom op Tegen Kanker)