Waregems ereburger Johan Van Geluwe overleden

In Waregem is kunstenaar Johan Van Geluwe overleden. Hij is 90 jaar geworden. Hij was er ook ereburger sinds 2010. Van Geluwe was architect van opleiding en gaf lange tijd les aan studenten architectuur aan Sint-Lucas in Gent. Hij was ook kunstenaar en internationaal bekend. In 2012 schonk hij zijn hele collectie Museum of Museums aan het stadsarchief. Deze collectie bestaat uit meer dan 2300 items: voorwerpen, schilderijen, (alternatieve) reproducties en andere objecten die deel uitmaakten van Van Geluwes conceptuele opstellingen. De artiestenloges in De Schakel zijn, sinds 2009, zijn ontwerp.
Zijn lichaam is bij hem thuis gevonden. Vrienden hadden alarm geslagen omdat ze al enkele dagen geen teken van leven meer kregen. De stad Waregem plant een eerbetoon tijdens het Feest van de Cultuurraad op 7 maart.