Nieuws

“Voordeel om nu in Wortegem-Petegem te wonen,” zegt burgemeester

Wortegem-Petegem is goed voorbereid op de coronacrisis. Dat heeft burgemeester Luc Vander Meeren gezegd op Waregem1. “Sowieso volgen we alle maatregelen die we hebben afgesproken binnen de politiezone Vlaamse Ardennen.”

Voorlopig is er nog geen geval van besmetting gekend in de gemeente, en dat kan zo zijn redenen hebben, denkt de burgemeester. “We wonen tussen twee verstedelijkte gebieden in, tussen Waregem en Oudenaarde. Ik denk dat mensen hier wel het voordeel hebben om hier nu te wonen. Stappen ze buiten, zitten ze op maximaal 200 meter al in het groen. En wij hebben geen ziekenhuis, maar een deel van de gemeente zoekt daarvoor -mocht dat nodig zijn- hulp in het nabijgelegen Waregem, voor anderen is het ziekenhuis van Oudenaarde iets dichter.”