Nieuws

Corona-steunplan Waregem: inwoners krijgen Waregembon

De stad Waregem maakt geld vrij als steun voor de coronacrisis. De gemeenteraad, trouwens digitaal, heeft die vanavond unaniem goedgekeurd. 

Er komt een noodfonds van twee miljoen euro. Inwoners krijgen een Waregembon van 25 euro. Dat zal de stad één miljoen euro kosten. 250.000 euro gaat er naar steunmaatregelen voor handelaars en bedrijven, nog eens zoveel gaat naar verenigingen die na de coronaperiode moeilijk weer kunnen opstarten. En er gaat ook 250.000 euro naar steun voor kwetsbare gezinnen uit het Welzijnshuis.

Geen huur

Wie verplicht gesloten is deze periode, en gebouwen huurt aan de stad, hoeft in deze periode geen huur te betalen. De Waregembon blijft langer geldig, parkeren is voorlopig gratis in de stad en nogal wat belasting- en tariefreglementen zijn voorlopig opgeschort.

Meerjarenplanning?

Wat de gevolgen zijn voor de meerjarenplanning van de stad, zal later nog moeten blijken.