Zulte Waregem en Dwars door Vlaanderen organiseren samen BK Wielrennen ’21

Een opvallende samenwerking in Waregem: Dwars door Vlaanderen én voetbalclub Zulte Waregem gaan samen het Belgisch Kampioenschap Wielrennen organiseren. Ze kregen deze week daarvoor officieel groen licht.

Het is voor het eerst dat een voetbalclub uit 1A een BK Wielrennen helpt organiseren. “Corona legde voetbal en wielrennen stil, en toen hebben we een dossier samengesteld, op Waregem gericht,” zegt Carlo Lambrecht van Dwars door Vlaanderen.

“In het Regenboogstadion hebben we voldoende accomodatie,” zegt Miguel De Ruyck van Zulte Waregem. “We hebben een aparte vzw opgericht, en we willen de regionale kaart trekken met ook verenigingen en handelaars.”

De dames zullen wellicht vertrekken op de Zuiderpromenade, de heren op de hippodroom. Aankomstlijn zal die van Dwars door Vlaanderen zijn.