Nieuws

Strengere mondmaskerregels in Waregem: “mensen willen daadkrachtig beleid” (Kurt Vanryckeghem

In de politiezone Mira moet je vanaf morgen altijd een mondmasker bij je hebben. In Waregem moet je verplicht een mondmasker dragen in het hele centrum, dat is alles binnen de ring. “De maatregelen gaan verder dan wat de overheid vraagt, maar ik voel dat de bevolking een daadkrachtig bestuur wil,” zegt de Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem aan Waregem1.

De politie kan in de hele zone makkelijk controleren of je een mondmasker bij hebt, en het ook verplichten mochten er teveel mensen samen zijn. Dat geldt voor alle gemeenten in de politiezone MIRA: Waregem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn en Zwevegem.

Het gebied waarbinnen je een mondmasker moet dragen in Waregem, nu binnen de ring, kan uitbreiden als de coronacijfers blijven verslechten.

HERBELUISTER het gesprek met Kurt Vanryckeghem: