Nieuws

Minder fraude en inbreuken op voedselveiligheid in politiezone MIRA

Illegale tewerkstelling, zwartwerk en andere inbreuken bij onder meer nachtwinkels in de politiezone MIRA zijn fors afgenomen. Dat blijkt uit controles.

Van de tien nachtwinkels in de zone zijn er sinds begin dit jaar geen overtredingen meer vastgesteld. Alle handcarwashes bleken vorige maand onder controle. Bij meeneemrestaurants gaat het beter, maar één uitbater in Waregem kreeg van het voedselagentschap een levenslang beroepsverbod. Bij een Egyptisch restaurant bleken na een nieuwe controle opnieuw mensen illegaal aan het werk. Ook bij zogenaamde barbershops is er dit jaar nog fiscale fraude vastgesteld.

‘De acties zijn erop gericht om te voorkomen en inbreuken vast te stellen, maar daarbij ook ruimte te laten om zich in regel te stellen,” benadrukt korpschef Frederik Vandecasteele. Omdat de acties blijkbaar hun vruchten afwerpen komen er binnenkort ook in andere sectoren zo’n controle-acties, zegt de politiezone MIRA.