Nieuws

Mondmaskers in Wortegem-Petegem en Kruisem overal verplicht

Kruisem, Wortegem-Petegem en ook Kluisbergen en Oudenaarde verplichten mondmaskers overal in het openbaar. Daarmee gaan ze een stap verder dan wat de federale regering vraagt.

“Er zijn momenteel weinig besmettingen in onze regio en dat willen we absoluut zo houden. Daarom willen we preventief optreden, want we vrezen dat die tweede golf er zeker zit aan te komen”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel.

DUIDELIJKHEID

“Een algemene verplichting is bovendien meteen heel duidelijk voor iedereen: verlaat je je woning, dan doe je een mondmasker aan”, motiveert de intergemeentelijke veiligheidscel. De algemene mondmaskerplicht wordt ingevoerd op zaterdag 25 juli op het volledige grondgebied van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen.”

De politiediensten zullen vanaf zaterdag de mondmaskerplicht actief controleren. “Zaterdag zal er nog niet meteen geverbaliseerd worden, maar wordt er in de eerste plaats ingezet op sensibiliseren. 

UITZONDERINGEN

Er zijn wel een aantal uitzonderingen op de verplichting: “Bij het sporten, fietsen of joggen hoef je geen mondmasker aan. Ook bij bepaalde medische aandoeningen of bij fysiek zwaar werk wordt er een uitzondering gemaakt”, zegt de veiligheidscel.