Nieuws

Oppositie niet mals voor mobiliteitsplan

De oppositie in Waregem had haar bedenkingen: Zowel Groen als sp.a noemden het plan een gemiste kans. Groen wil het bovendien niet hebben over een mobiliteitsplan, maar over een circulatieplan vol oplapwerk dat snel weer verouderd zal zijn.

Sp.a vragen dat de stad meteen ook investeert in veiligheid rond schoolomgevingen: “de fietser wordt in dit plan vergeten,” klinkt het.

N-VA/Open VLD is tevreden met de verkeersvrije markt, dat stond ook in haar verkiezingsprogramma. Maar de partij wil ook nog een plan voor de Bilkhage, en de fietsstraten en fietssuggestiestroken op de ring zou de stad eigenlijk moeten herbekijken. “Doorgaand verkeer moet voortaan de ring nemen. Daarom is het onbegrijpelijk dat er fietsstraten en fietssuggestiestroken op de ring blijven liggen. Fietsers worden er gebruikt als verkeersremmende obstakels en dat is ontoelaatbaar,” zegt fractieleider Michiel Vandewalle.