Nieuws

Vlaams geld voor schoolomgeving Nieuwenhove

De stad Waregem krijgt 25.000 euro subsidie voor meer verkeersveiligheid in schoolomgevingen. Het geld gaat naar de schoolomgeving in Nieuwenhove. De stad had bij Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters een aanvraag ingediend voor de herinrichting van de toegangszones van het Margaretapark en de schoolomgeving van de Vrije Basisschool.

In de Platanendreef komen tussen de school en de Remi Vanmeerhaeghestrat maatregelen om het autoverkeer te vertragen, en meer ruimte te maken voor fietsers en voetgangers. De parking voor de kerk wordt groene zone, er komen speeltoestellen en een trage weg op het traject tussen de Kapellestraat, de Oblatenstraat en de Platanendreef.

De subsidie van 25.000 euro is tien procent van het hele budget voor de werken.