Nieuws

Waterpartij hippodroom ingehuldigd

Op de hippodroom van Waregem is de nieuwe waterpartij officieel ingehuldigd. Het is een onderdeel van de Vlaamse infrastructuur om ruiters voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. In totaal heeft Vlaanderen in nieuwe faciliteiten voor de paardensport in Waregem al 1,2 miljoen euro geïnvesteerd.

“Al in 2012 bleek uit een bevraging bij onze sporters dat de nood aan een topsport- en trainingsaccommodatie voor eventing heel hoog was”, zegt Evi Vereecke, Technisch Directeur Topsport van Paardensport Vlaanderen. “Door de verschillende nieuwe faciliteiten die gecentraliseerd zijn in Sport Vlaanderen Waregem heeft Paardensport Vlaanderen nu een ideale uitvalsbasis voor zowel basiswerking als topsport. We gebruiken deze unieke eventingaccommodatie vooral voor talentdetectie, trainingen voor ruiters uit het Talentenplan, topsporttrainingen en wedstrijden.”

“Als burgemeester van de paardenstad Waregem ben ik fier te zien hoeveel verschillende hippische disciplines, wedstrijden en stages hun onderdak vinden op onze Gaverbeek Hippodroom en Sport Vlaanderen Waregem”, zegt Kurt Vanryckeghem. “Toch willen we niet dat de focus enkel ligt op het competitieve gebeuren, en hechten we veel belang aan de opleiding van ruiters en paarden van elk niveau. We willen iedereen kansen geven om te groeien in hun hobby, passie of beroep en zo de nieuwe generaties mee vormen.”