NieuwsHerbeleef

Kerstcoronida staat in de steigers

Geen Kerstcorrida dit jaar in Deerlijk, wél een ‘Kerstcoronida’. De organisatie heeft het event dit weekend op de agenda’s gezet via sociale media, vanaf 1 december kan je vier routes lopen of wandelen. De afstanden vijf, zeven, tien en vijftien kilometer staan een maand lang uitgestippeld met herkenbare pijlen en spandoeken. Wie de loop-app Strava activeert, kan daar zijn route ook registreren.

“We koppelen er ook een kleine prijskamp aan vast,” zegt voorzitter Alain Himpe op Waregem1. “Wie meeloopt en dat registreert via Strava, of een foto neemt na de tocht en naar ons doorstuurt, maakt toch nog kans op een prijsje.”

Zorg voor de sponsors

Sowieso kan de organisatie in 2021 geen bedrag overmaken aan de scholen voor bijzonder basisonderwijs De Kim en De Sam. Maar de organisatie kijkt vooruit, en heeft ook aan de sponsors gedacht. “Ze krijgen dit jaar de aandacht in de Kerstcoronida, en volgend jaar een tweede keer als we weer samen gaan lopen eind december,” zegt Himpe.

De routes voor de Kerstcoronida staan er vanaf 1 december, ze zullen op die dag feestelijk geopend worden.

HERBELUISTER hier het gesprek met Alain Himpe in Wakker Waregem1: