NieuwsHerbeleef

HERBELUISTER: Claude Croes vanuit ziekenhuis: “hopelijk dichte omgeving niet getroffen”

Burgemeester Claude Croes van Deerlijk heeft voor het eerst gereageerd vanuit het ziekenhuis in Waregem. Hij is er opgenomen met corona. Hij is nog verzwakt en kreeg ook al extra zuurstof toegediend. Hij weet niet waar hij het virus heeft opgelopen.

“Specifieke behandelingen heb ik niet moeten ondergaan, tenzij antibiotica toegediend krijgen en ook extra zuurstof. Dat is nu losgekoppeld, maar de voorbije nacht had ik dat opnieuw nodig. Daarnaast moet ik ook wat kine-oefeningen doen en vooral veel oefeningen voor de longen.”

Mentaal iets om dragen”

“Voor mij is het belangrijkste dat mijn dichte omgeving niet getroffen wordt. Ik denk daarbij aan mijn kinderen, mijn vrouw en mijn vader. En natuurlijk ook het uitstel van de begrafenis van mijn mama. Dat is ook wel mentaal iets om dragen. Maar het is bewust dat de begrafenis uitgesteld werd, zodat ik ze ook kan meemaken.”

HERBELUISTER HIER:

Burgemeester Claude Croes vanuit het ziekenhuis