NieuwsHerbeleef

Vlaams geld is er: werken Belgiek Deerlijk kunnen starten

Het is nu zeker: de langverwachte werken aan het kruispunt Belgiek in Deerlijk kunnen van start gaan. Vlaams minister Lydia Peeters heeft er geld voor vrijgemaakt. Voor de Belgiek, en het kruispunt van de Kortrijkse Heerweg met de Ring. Schepen Bert Schelfhout gaf vanmorgen meer uitleg op Waregem1:

Schepen Bert Schelfhout over de werken aan de Belgiek

De minister kondigde het nieuws zelf aan in een videoboodschap aan schepen Bert Schelfhout:

Het kruispunt Belgiek gaat in vier fases. Omdat er ook aan de afrit in Waregem werken starten na de zomer, kunnen onderlinge fases mogelijk gewisseld worden. Zo kan verkeer omgeleid worden via het andere oprittencomplex.

“Er was een moeilijkheid omdat er ook aan de opritten van de E17 in Waregem werken moeten gebeuren om de veiligheid er te verhogen, wat tot uitstel voor de Belgiek kon zorgen,” zegt schepen Bert Schelfhout. “In overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer is er nu een piste uitgewerkt waarbij we beiden kunnen combineren.” De werken aan de Belgiek zouden anderhalf jaar gaan duren. Daar maakt Peeters 1,25 miljoen euro voor vrij.

Voor het kruispunt met de Kortrijkse Heerweg nog een één miljoen euro. Dat kruispunt wordt conflictvrij via inrichting én verkeerslichtenregeling. Die werken zullen vier maanden duren.