NieuwsHerbeleef

1168 handtekeningen tegen sluiting zwembad

Vanmorgen hebben gemeenteraadsleden van N-VA/Open VLD in Waregem een petitie overhandigd aan de burgemeester met 1.166 handtekeningen. Ze willen daarmee vragen om het instructiezwembad in Sint-Eloois-Vijve open te houden. “Het is klein, het is warm water. Het is ideaal voor watergewenning, voor kinderen die leren zwemmen. Of voor mensen die moeite hebben met zwemmen. Het zijn ook korte afstanden,” zegt raadslid Maxim Laporte.

Er komen twee klaslokalen in de plaats. “Twee klaslokalen zal te weinig zijn,” zegt Nancy Vandenabeele. “Dus misschien eerst kijken of er geen andere mogelijkheden zijn om op een andere plaats meer klaslokalen te maken. Er komen honderd nieuwe huizen, dus dat zal veel nieuwe kinderen meebrengen.”

Of de petitie iets uithaalt valt af te wachten: op de gemeenteraad van volgende week staat op de agenda de aanstelling van een ontwerper voor het project op de agenda. “Ik begrijp de ouders en de mensen van Sint-Eloois-Vijve. Mocht ik zelf ouder zijn van een kind in Sint-Eloois-Vijve, ik had zelf de petitie ondertekend. Maar er is nu eenmaal die centralisatie. Renovatie wordt té duur, zeker in combinatie met een goed stedelijk zwembad enkele kilometer verderop.”

HERBELUISTER HIER de reacties van de oppositieraadsleden en de burgemeester:

Maxim Laporte (N-VA/Open VLD) over de petitie tegen de sluiting van het zwembad van Vijve