Nieuws

Cheikh Thiam tekent profcontract bij Essevee

Cheikh Thiam tekent zijn eerste profcontract bij Essevee. De verdediger is 17, en komt uit de Essevee Academie. Daar voetbalt hij al sinds zijn elfde. Hij zat dit seizoen al enkele keren op de bank bij de A-ploeg.

“Zijn sportieve ontwikkeling kwam 2 jaar terug in een stroomversnelling toen hij de keuze maakte voor ons Young Essevee Schoolproject en het internaat,” zegt sportief coördinator Joric Vandendriessche. “Nu hij op zijn 17e vast kan aanpikken bij de A-kern, verraadt dit persoonlijkheid, weerbaarheid en talent.” 

“Twee jaar na het debuut van Ewoud Pletinckx is Cheik al de vijfde eigen opgeleide jeugdspeler die vast deel uitmaakt van de A-kern en de wedstrijdselectie. Dit is ook hét bewijs dat iedereen binnen Essevee de Academie als belangrijke levensader ziet.”