Nieuws

Lybover bouwt bijzondere sorteerinstallatie

Het bedrijf Lybover uit Waregem heeft een mooie opdracht op zak: het mag een innovatieve sorteerinstallatie bouwen die vijf verschillende afvalzakken kan sorteren op kleur, zonder de zakken te beschadigen.

De installatie is ontworpen voor een sorteercapaciteit van 150.000 ton per jaar en zal 5 huishoudelijke afvalfracties in gekleurde afvalzakken sorteren: P+MD, textiel, keuken-, tuin-en restafval. Bovendien heeft de sorteerinstallatie een ingebouwde toekomstige uitbreidbaarheid met twee extra fracties.(lees verder onder de foto)

In de sorteerinstallatie worden de ingezamelde afvalzakken gelost en gebufferd in een modulaire bunker. Een automatisch transportsysteem voert de afvalzakken vanuit de bunker naar het toevoersysteem, waar de zakken op de transportbanden naar de sorteerzone worden getransporteerd. Op deze transportbanden worden de zakken voorbereid om het sorteerproces te optimaliseren. Het hele sorteerproces gebeurt zonder de zakken te beschadigen. (lees verder onder de foto)

De bijzondere installatie is voor een Biostoomcentrale in Beringen, Limburg. Daarnaast komt een sorteercentrale.