Nieuws

Paardenvirus: maatregelen bij sport.vlaanderen in Waregem

Het virus dat nu rondgaat bij paarden heeft wel degelijk gevolgen voor de stallingen bij Sport.Vlaanderen in Waregem. De stallingen zijn afgezet met nadarhekkens, zodat mensen die door het domein fietsen of wandelen niet tot bij de paarden komen. Trainingen gaan voorlopig niet door en externe paarden komen het terrein niet op.

Het rhinopneumonie-virus is vastgesteld bij paarden in Valencia, Spanje. Daarop is beslist om wedstrijden af te gelasten in maart in tien Europese landen, ook in ons land. Dat virus kan bij paarden ademhalingsmoeilijkheden opleveren, verlamming of zelfs dodelijk zijn.

Vaccin tegen deze variant?

“Er is een vaccin tegen het virus,” zeggen ze bij Sport.Vlaanderen, “en de paarden hier zijn ook gevaccineerd. Maar de variant die nu rondgaat werkt op het zenuwstelsel, en het is niet zeker dat het vaccin daar goed tegen werkt.”

Wedstrijden zijn er ook niet, al was dat nu al beperkt vanwege het coronavirus.