waregem

Waregem: camera’s betrapten vorig jaar 93 sluikstorters

In Waregem zijn vorig jaar 93 sluikstorters betrapt dankzij de inzet van vijf bewakingscamera’s. Al 38 onder hen kregen een GASboete, samen voor 3.920 euro. Dit jaar al zijn opnieuw 16 sluikstorters betrapt.

500 betrapt in hele zone

Afvalintercommunale IMOG zet die camera’s vooral op zwerfvuil- en sluikstortgevoelige locaties, zoals glasbollen of textielcontainers. Vorig jaar stond er 32 weken ergens zo’n camera in groot-Waregem alleen al. In de hele IMOG-zone zijn met vijf camera’s vorig jaar 500 sluikstorters betrapt. 121 onder hen kregen een GASboete, samen goed voor 10.815 euro.

De afvalintercommunale plant een groepsaankoop voor vaste borden die waarschuwen dat er in de zone gefilmd wordt in de strijd tegen sluikstorten. Dat is beter dan borden die meteen bij zo’n mobiele camera staan, dat valt namelijk harder op.