Nieuws

Pluimveeverwerker Zulte buit werknemers uit

De bedrijfsleiders van een pluimveeverwerkend bedrijf in Zulte zijn aangehouden. De twee moeten morgen in Brugge voor de raadkamer komen. Er waren net voor het weekend huiszoekingen in verband met illegale tewerkstelling en uitbuiting van werknemers. Vrijdag zijn in Zulte en Ingelmunster samen veertien mensen aangetroffen die er niet ingeschreven waren. Enkelen onder hen zeiden dat ze het slachtoffer waren van mensenhandel.

Geslagen door uitbater

Het arbeidsauditoraat had een onderzoeksrechter gevorderd naar aanleiding van een klacht van een werknemer. Die gaf aan dat hij het slachtoffer was van slagen en verwondingen, toegebracht door de bedrijfsleider van een van de uitbatingen.  Er waren meerdere signalen van arbeidsuitbuiting.  

Het bedrijf in Zulte was clandestien ondergebracht in een loods middenin een woonwijk. Het Federaal Voedselagentschap heeft dat gesloten wegens inbreuken op de voedselveiligheid.