Schuift Waregem Koerse één dag op?

Waregem Koerse verhuist mogelijk éénmalig naar woensdag 1 september.

Normaal valt Waregem Koerse altijd op de dinsdag na de laatste zondag van augustus, maar één dag later zouden de coronamaatregelen versoepelen. Dat is toch de planning die op het vorig overlegcomité is vastgelegd.

“Er wordt inderdaad over nagedacht, maar men wacht het overlegcomité van 4 juni af. Het zou inderdaad kunnen dat het een éénmalige woensdageditie wordt, maar dat is dus zeer voorwaardelijk,” zei burgemeester Kurt Vanryckeghem op de gemeenteraad als antwoord op raadslid Margot Desmet (CD&V).

Waregem Koerse Feesten

“We willen in elk geval ‘full option’ gaan, antwoordde schepen Pietro Iacopucci op de gemeenteraad aan Maxim Laporte (N-VA/Open VLD). “We willen het maximale organiseren zoals zal toegelaten zijn. We willen wel kunnen schakelen in functie van de maatregelen die er komen, en we houden er rekening mee dat we over sommige zaken maar lastminute zullen kunnen beslissen. Eind juli pas kunnen we wellicht definitief het programma vastleggen.”

“In park Baron Casier hopen we voor 5.000 mensen als staand publiek Waregem Koerse Music op de zaterdagavond en de maandagavond te organiseren.”

Test tijdens pandjes en batjes

Sowieso wordt ‘crowd control’ belangrijk, want onze feesten zijn in een stadscentrum waar vanalles door elkaar gebeurt, en niet op een afgesloten domein. Tijdens de pandjes en batjes willen we dat testen, in juni, via een app.’

De hoogdag van Waregem één dag verplaatsen zou het dan mogelijk maken meer publiek toe te laten.