Nieuws

Simulatie in de maak van gevolg wolkbreuken boven Waregem

Er is voor Waregem een simulatie opgevraagd van het gevolg van hevige regenbuien bij ons, zoals in de Ardennen onlangs. Dat heeft schepen Maria Polfliet (CD&V) geantwoord op vraag van gemeenteraadslid Bart Kindt (CD&V). De stad heeft aan de Vlaamse Milieumaatschappij en de provincie gevraagd hoe het ziet met de planning voor het onderhoud van onbevaarbare waterlopen.

Zelf heeft de stad in het voorjaar de grachten langs wegen geruimd in Beveren-Leie en Desselgem. Waregem en Sint-Eloois-Vijve volgen later dit jaar.

Bart Kindt roept gemeenteraadsleden uit andere steden en gemeenten uit de buurt trouwens op om dezelfde vraag te stellen: “water stopt niet aan de gemeentegrens, laat ons samen preventief werken om wateroverlast te beperken of te vermijden.”