waregemAnzegem

Ultraloper Karel Sabbe verpulvert record op Via Alpina

Ultraloper Karel Sabbe, die tegenwoordig in Anzegem woont, heeft een nieuw record te pakken. Hij liep de Via Alpina uit in 30 dagen, acht uur en 57 minuten.

Sabbe begon in juli in Trieste, Italië, en kwam vanmiddag aan in Monaco. Hij liep de hele Alpen over, dat zijn acht landen, over 2650 kilometer. Daarvoor moest hij elke dag zowat twee marathons lopen. Het was ook enkele keren meer: zo liep hij één keer gewoon door om een onweer voor te zijn. Daarvoor liep hij 32 uur aan één stuk door.

Het vorige record van die Via Alpina stond op 44 dagen, 9 uur en 58 minuten: dat is dus ruimschoots verpulverd.

“Voorrecht”

“Het was een voorrecht om dit prachtige parcours te mogen lopen”, zegt de On Running atleet Karel Sabbe. “En om een hele maand door de bergen te lopen op deze ongelofelijke wandelpaden, is een ware ontdekkingsreis geweest.”