Nieuws

Michèle George ereburger van Waregem

Michèle George wordt ereburger van Waregem. Ze aanvaardt de vraag van de stad, dat haar wil eren omwille van haar straffe paralympische prestaties. De Amazone pakte in Tokyo twee keer goud, en haalde eerder al drie gouden medailles in Rio en Londen.

George traint ook in Waregem, bij Sport.Vlaanderen. “Gouden medailles winnen in het paardrijden als inwoonster van dé paardenstad bij uitstek en dat tijdens de Waregem Koerse Feesten: het (gouden) plaatje kan amper mooier zijn,” zegt de stad.

De gemeenteraad moet har ereburgerschap in oktober wel nog goedkeuren.

Michèle George komt zo in het rijtje naast kardinaal Jan Schotte, Briek Schotte, Baron Jean Casier, André Demedts, Ann Demeulemeester, Erik Derycke, Prof. Dr. Marc Waelkens, Johan Van Geluwe, Dick Norman, Baron Piet Vanthemsche en Francky Dury.