Deze grote projecten pakt Deerlijk straks aan

Deerlijk gaat ontmoetingscentrum d’Iefte vervangen door een nieuwbouw ernaast. Dat staat in de aanpassing van het meerjarenplan die gisteravond op de gemeenteraad is voorgelegd. De bibliotheek verhuist in 2027 naar een nieuw vrijetijdscentrum op de plaats waar nu sociale woningen staan op het Leon Defraeyeplein. Daar zal ook plaats zijn voor verenigingen.

Op de voormalige brandweerkazerne moet tegen 2024 al een groen centrumplein liggen. De voormalige Blokkerwinkel naast het gemeentehuis wordt aan het gemeentehuis toegevoegd, om alle diensten samen te brengen. Het Gaverkasteel krijgt dan een nieuwe bestemming.

Plannen op lange termijn

“We plannen nu op lange termijn,” zei burgemeester Claude Croes daarover op de gemeenteraad. “Dit zijn plannen tot 2024, maar eigenlijk werken we al naar 2030 toe, vandaar ook de transparantie op deze gemeenteraad. Ik denk dat we hier geschiedenis schrijven voor enkele tientallen jaren.”