Deerlijk

Opnieuw geen klassieke Kerstcorrida

De Kerstcorrida in Deerlijk kan opnieuw niet doorgaan in haar gewone vorm. Door de slechte covidcijfers is het evenement veilig organiseren niet haalbaar, ondanks wandelrichtingen en covidsafe-tickets, zegt de organisatie.

“Toch zal er gelopen worden zondag 19 december,” kondigt de organisatie aan. “Zo denken we om bijvoorbeeld enkel een loopwedstrijd te organiseren zonder randanimatie. We zetten de straten in de namiddag af en we houden een vrije jogging op verschillende starturen.”

Paascorrida

Toch zal het geen jaar uitstel worden: er wordt gewerkt aan een Paascorrida, in het voorjaar. Wanneer die precies zal plaatsvinden, is wel nog niet duidelijk.

Ondertussen zijn er vier looproutes uitgestippeld, die net als vorig jaar vrij af te lopen zijn.