waregem

Waregem Wintert gaat zeker door

Waregem Wintert gaat zeker door. Dat laat de stad weten. Ze volgen wel de maatregelen, en als dat moet zullen ze het covidsafe-ticket vragen. De ijspiste kan dus open op 10 december. In de tent op de Markt zal wel het horecaprotocol gelden. Ook het Huis van de Kerstman zal dit jaar zijn deuren openen, op woensdagmiddagen en in de weekends, dan zal er mondmaskerplicht gelden. Ook de andere activiteiten, zoals een kerstshow van de academie, de Winterfoor en het Wintercircus van De Schakel kunnen gewoon doorgaan.

BELUISTER ONDERAAN DIT ARTIKEL HET INTERVIEW MET SCHEPEN PIETRO IACOPUCCI

Een overzicht van de activiteiten:

  • IJspiste en winterchalets: beleef schaatsplezier op de ijspiste en geniet van een hapje en een drankje aan de winterchalets. Verenigingen kunnen zich via www.waregem.be/waregemwintert/nieuws/inschrijvingen-chalets-ijspiste nog steeds inschrijven om een chalet uit te baten. In de tent op de Markt gelden het horecaprotocol en de evenementenregels.
  • Huis van de kerstman: gluur door een van de vensters of kom de kerstman en zijn elfjes in park Baron Casier bezoeken op woensdagen en in de weekends. Op die momenten zal er mondmaskerplicht zijn. Kinderen mogen niet vergeten hun tekening af te geven of in de brievenbus te stoppen.
  • Verhaal van de kerstman: de kerstman wil graag zelf feestvieren. Ontdek het verhaal in park Baron Casier tot 9 januari. Op woensdag 17 december om 17.30u. brengt de kunstacademie het verhaal live. Je kan online inschrijven. Voor de show in de academie wordt met Covid Safe Ticket gewerkt en geldt er mondmaskerplicht.
  • Winterfoor: leef je uit op de meer dan 35 kermiskramen op de parking aan Waregem Expo. Voorlopig is er daar enkel mondmaskerplicht.
  • Zwemglinsters: geniet in of aan de rand van het zwembad van de Disneyfilm Aladdin. Dit geldt als evenement, dus een Covid Safe Ticket is verplicht. Koop je tickets in de stadswinkel of in zwembad De Treffer.
  • Wintercircus cc De Schakel: spektakel van de bovenste plank. De ticketverkoop draait op volle toeren, wees er nog snel bij via www.ccdeschakel.be/wintercircus. Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht.
  • Marktacties op parking Olm: win tal van prijzen via de krasloten die je ontvangt na een aankoop op de markt. Bij drukte wordt aangeraden een mondmasker te dragen.
  • Winterse shoppingacties: bij de handelaars valt er via krasloten 8000 euro aan Waregembonnen te winnen. Heel wat winkels zijn open op zondag en er is een pak animatie.

HERBELUISTER:

schepen Pietro Iacupucci over Waregem Wintert