waregem

Brugse Isa D’hondt wint Gaverprijs Waregem

In Waregem is de Gaverprijs uitgereikt, dat is één van de belangrijkste prijzen voor schilderkunst in de Benelux. 114 kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland namen deel. 17 onder hen mochten tentoonstellen in De Schakel, drie onder hen zijn bekroond als laureaat. De Brugse Isa D’hondt won de eerste prijs met drie acrylschilderijen.

Juryvoorzitter Coucke omschreef haar werk als volgt: “In haar zeer consistente inzending van drie acrylschilderijen brengt Isa D’hondt een ogenschijnlijk eenvoudige beeldtaal die ondanks de intensieve picturale realisatie die eraan ten grondslag ligt, niet vermoeid overkomt maar integendeel een aantrekkelijke frisheid behoudt.”

Ze wint 5.000 euro en een solotentoonstelling in Bruthaus Gallery. De stad Waregem neemt haar winnend werk ‘Toch’ op in haar kunstpatrimonium.