waregem

Gaverbeek ligt straks maand droog

De Gaverbeek in Waregem komt de komende dagen zo goed als droog te staan. De Vlaamse milieumaatschappij en de stad doen dat omdat ze aan de hippodroom de Gaverbeek gaan blootleggen.

De toegang tot de hippodroom van Waregem ziet er binnenkort helemaal anders uit: ze leggen er de Gaverbeek bloot, dat moet een mooie trekpleister worden waar mensen even tot rust kunnen komen. Maar daarvoor zijn wel betonwerken nodig, en die kunnen niet in natte omstandigheden gebeuren. (lees verder onder de foto)

Het waterpeilmoet een maand lang zo laag mogelijk, en daarvoor gaan ze op drie stuwen ingrijpen. Aan het jeugdeiland komt de beek zelfs droog te staan, voor zowat een maand.

Vanaf vandaag zakt het peil elke dag met een twintigtal centimeter, tegen volgende week woensdag moet het doel bereikt zijn. De verlaging van het waterpeil gebeurt systematisch, om vissen en ander leven de kans te geven stroomop- of afwaarts uit te kunnen wijken.

Na de werken brengen ze het waterpeil van de Gaverbeek weer op niveau.