HerbeleefNieuws

[HERBELUISTER] Pierre beklimt Mont Blanc voor Kom op tegen Kanker: “ik kon niet aan zijlijn blijven staan”

Een opvallende uitdaging voor Pierre Gryp uit Desselgem. De twintiger gaat in juni met een vriend de Mont Blanc beklimmen, helemaal tot boven, dat is 4807 meter hoog. (Herbeluister het gesprek onderaan dit artikel)

“De berg is inderdaad het zogenaamde dak van Europa,” zegt Pierre. “Ik speel handbal, die basisconditie heb ik al, maar ik zit nu ook uren op de crosstrainer en werk hard om topfit te worden.”

Voor Kom op tegen Kanker

Pierre ging die uitdaging aan nadat in zijn familie kanker is vastgesteld. “Toen kon ik niet langer aan de zijlijn blijven staan. Al snel wou ik steun bieden en de mensen die aan kanker lijden een hart onder de riem steken met een avontuurlijke actie.”

Pierre laat zich sponsoren, de opbrengst is dus voor het goede doel.

HERBELUISTER HIER HET GESPREK MET PIERRE GRYP: