Herbeleefwaregem

[HERBELUISTER] Onrust over breekwerf op grens Waregem en Kruisem

Er is onrust in de Gentse Heerweg, op de grens van Waregem met Kruisem. Een bedrijf wil daar een breekwerf bouwen voor steenpuin. Maar de buurt vreest lawaai- en stofhinder, zegt Katrien Van Den Broecke: “We vrezen voor lawaaioverlast, stofhinder, mogelijk giftige stoffen die vrijkomen, trillingen én verkeersoverlast.”

“Wat ons ook verontrust is dat het bedrijf daarvoor al in andere gemeenten een vergunning is geweigerd, onder andere in Waregem, maar het nu vanuit Kruisem wil proberen. Maar dan nog blijft de hinder voor mensen op grondgebied Waregem.” (lees verder na het hele gesprek)

Katrien Van Den Broecke over de onrust over een mogelijke breekwerf

Vanavond is er een informatievergadering waarbij de buurt ook politici uit de regio heeft uitgenodigd, ook van Kruisem dat binnenkort advies moet geven aan deputatie van Oost-Vlaanderen. “De gemeente Kruisem heeft aangegeven dat er iemand langskomt. We willen duidelijk maken dat zo’n bedrijf niet in dit gebied thuishoort: landelijk en groen.”