waregem

Vrachtwagensluis Vijve bewijst nut, maar “blijven sensibiliseren”

De vrachtwagensluis in Sint-Eloois-Vijve bewijst zijn nut, zegt de stad Waregem: er zijn sinds de start 1149 overtredingen vastgesteld, dat is zowat veertig per week. De vrachtwagensluis moest de leefbaarheid in Sin-Eloois-Vijve weer verbeteren. “Het is de politiezone MIRA die de overtredingen vaststelt, maar het is de federale overheid die de boetes int. Het stadsbestuur hoopt uiteraard dat het aantal overtredingen verder daalt,” zegt Waregem

Blijven sensibiliseren

Oppositieraadslid Maxim Laporte van N-VA/Open VLD kaartte de kwestie destijds aan op de gemeenteraad. Hij noemt de vrachtwagensluis een goeie zaak, maar waarschuwt ook: “Het aantal overtredingen per maand daalt niet, in tegenstelling tot wat je zou verwachten als je weet dat er nu direct gesanctioneerd wordt. We stellen zelfs opnieuw een stijging vast sinds begin dit jaar. Er moet daarom nog meer ingezet worden op preventie en sensibilisering bij de hardnekkige overtreders.”