Herbeleefwaregem

[HERBELUISTER] Waregem breidt Zavelput uit met 8 hectare

De Stad Waregem heeft meer dan acht hectare grond gekocht bij De Zavelput in Beveren-Leie. Het betaalt ruim een miljoen euro voor het gebied dat ze verder als natuurgebied wil ontwikkelen. De Zavelput zal zo in één klap meer dan dubbel zo groot worden.

“Dit was een unieke kans,” zegt schepen Rik Soens. “We laten Leiedal nu een plan maken, in overleg met de buurt. In de buurt ligt ook de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug, en zo komen we tot een grote groene zone van 30 hectare. Dat grenst ook aan Goed Te Beaulieu, ook al eigendom van de stad, waar in de toekomst plaats is voor dagbesteding voor mensen met een beperking, en ruimte voor horeca.”

In de winter van volgend jaar wil Waregem met de aanleg beginnen.

Rik Soens over De Zavelput